logica senioren

Copyright © All Rights Reserved By MHM Consulting

Wanneer een opleiding logisch redeneren nuttig is voor jongeren en volwassenen, is dit zeker ook het geval voor ouderen. Wetenschappelijk onderzoek heeft onomstotelijk weergegeven dat het gebruik van de (logische) denkvermogens één van de meest beschermende factoren is tegen de aanzet en het verder vorderen van cognitieve achteruitgang.

 

Vaak wordt de eerste verschijnselen van geestelijke achteruitgang gezien als het begin van een proces waarover geen of weinig controle kan uitgeoefend worden. Het tegendeel is waar, onderzoek heeft namelijk eenduidig aangegeven dat door het blijven gebruiken en stimuleren van de cognitieve structuren (hersenen) een enorme mate van controle over dit degeneratief proces kan worden uitgeoefend.

 

Maar minstens even belangrijk is het preventief gaan optreden tegen deze tekenen van geestelijke achteruitgang door op oudere leeftijd de geest doelbewust te blijven stimuleren met uitdagende prikkels. Ook hier laat wetenschappelijk onderzoek er geen enkele twijfel over bestaan dat deze preventieve methode een uitstellend effect heeft op de aanzet van geestelijke degeneratie.

 

Aangezien aan deze noodzaak in de hedendaagse gezondsheids en ouderenzorg te weinig aandacht wordt geschonken en ook in de privé weinig tot geen navolging krijgt, zijn wij bij MHM consulting vrij uniek in het aanbieden van deze cursus.

 

Wens je meer informatie over deze opleiding Logica voor ouderen, ga dan naar de contact pagina op deze site en kies uit de verschillende contacteermodaliteiten.

 

 

Coaching logica voor senioren.